Met 14 Bukhanka’s aanmodderen in Fürstenau

Dit weekend verkenden we in het Duitse Fürsten Forest de grenzen van het beste wat Rusland ooit heeft voortgebracht: de UAZ Bukhanka. Het werd namelijk wel weer eens tijd om de avontuurlijke inborst van onze Russen goed tot zijn recht te laten komen. Want laten we wel wezen: te gek dat je dit staaltje Sovjet-blik steeds vaker in Nederland tegenkomt, maar van de A2 worden ze nog steeds niet heel gelukkig.

Bekijk onze aftermovie

Onze Bukhanka’s willen baggeren en beulen. Ze willen door modder en rivieren en door zand. Werkpaarden zijn het. Ze tonen je maar al te graag hun spierballen, een karaktereigenschap die een lichte vorm van baldadigheid kan uitlokken bij zijn eigenaar, waarbij het na afloop van de rit altijd onzeker is wie er aan het kortste eind zal trekken.

Want de uitbundige levenslust van de UAZ en diens bezitter heeft ook een keerzijde. De score na het Aanmodderaars-weekend in Fürstenau: een kapotgereden versnellingsbak, overleden gasklepsensor, losgetrilde bobine, en een ondergedompelde omvormer. Twee bussen haalden het niet en mochten zich bij de garage melden.

Maar na even klagen wint de liefde het altijd. Aanmodderen als lifestyle. We zijn er dol op. Bekijk onze aftermovie en je snapt waarom.

Foto’s en aftermovie: Chris Heijmans