Aftermovie UAZ Bukhanka Aanmodderaars weekend Overijssel

Wat een waanzinnig mooi Aanmodderaars-weekend was het! Maar liefst 48 Bukhanka’s telden we bij onze grensovergang. Want ja, iedereen moest eerst even onze zeer stricte en bureaucratische Aanmodderaars-douane door. Documenten werden grondig gecontroleerd en onze drugshonden hadden een razend drukke dag.

Mijn god – wat waren we lekker smerig na afloop van de toertocht. Die voerde over de Sallandse Heuvelrug, langs Hellendoorn en Ommen, en was extra nat en modderig deze keer. Offroad zoals je in Nederland zelden tegenkomt. Die hevige regenval van de laatste tijd is zo vervelend nog niet.

En wat een heerlijke club mensen bij elkaar! Het moet gezegd. Een stelletje avonturiers in hart en nieren. Altijd op zoek naar de grens en dan nét eroverheen, ongeacht leeftijd en ervaring. De beelden spreken boekdelen.

Er waren pechgevallen, startproblemen, onderdelen die van de bus kletterden, er moest worden getrokken, geduwd; tot aan de kuiten in de blubber. Geen Aanmodderaars-meeting compleet zonder ANWB en sleepdienst. Wat dat betreft is het telkens weer Russisch roulette: welke bus gaat er deze keer stuk. Maar gelukkig hebben we de video’s nog. En die zijn dit jaar legendarisch!