Deze Bukhanka-video’s mag je niet missen!

Op zoek naar inspiratie voor jouw Bukhanka-avontuur? Ga dan eens even lekker zitten voor deze leuke YouTube-video’s. Van roadtrips met oneindig veel pech tot prachtige droneshots van de iconische terreinwagen tot Aanmodderaars die vertellen over de aankoop van hun leven.

De Bukhanka van Ido de Jong
Ido de Jong koos voor zijn klussenbedrijf nu eens niet voor de geijkte Mercedes Vito maar voor een UAZ Bukhanka, waarin ook het rijden hard werken is. Deze Russische bestelauto, waarvan de oorsprong in de jaren ’60 ligt, is één en al beleving en bovendien een onvergetelijk visitekaartje.

Van Kirgizstan naar Nederland: de últieme roadtrip
Vier jongens. Meer dan 8.000 kilometers. Oneindig veel problemen op de weg. Dit is het epische verhaal van vier Nederlanders die in Kirgizstan een Bukhanka kochten, om er vervolgens mee naar hun thuisland te rijden. Na het zien van dit rampenverhaal wist ik het zeker: ik wil een UAZ!

Op pad met De Verdwaalde Jongens
De Verdwaalde Jongens organiseren avontuurlijke roadtrips door Kirgizië. Je krijgt een roadbook mee en er staat een onverwoestbare Bukhanka voor je klaar. “We rukken je weg van je dagcrèmes en granola en zorgen dat er na twee weken weer een bos haar op je mannenballen zit waar een grizzly jaloers van wordt”, aldus een van de organisatoren. Na het zien van onderstaande aftermovie wil jij toch ook onmiddellijk eigenaar worden van zo’n sexy Russische ragbak?

Lekker aanmodderen met de Russen
Ik heb een groot zwak voor de vele Russische UAZ-filmpjes die op YouTube circuleren. Zonder enige terughoudendheid raggen de Russen hun voertuigen door landschappen vol modder of sneeuw, en ze zien wel waar het brood strandt.
Ik doe ’t ze niet altijd na, maar hiertoe zijn die Bukhanka’s van ons toch maar mooi in staat!

Het kan altijd extremer natuurlijk!

Het YouTube-kanaal van Huub van der Mark
De reisfilmpjes van Huub van der Mark, die met zijn in Kirgizstan gekochte Bukhanka oogverblindende plekken en bijzondere landen aandoet, moet je absoluut gaan zien. In het filmpje hieronder laat de Nederlandse reisfanaat zijn zelfgebouwde interieur zien. Bekijk alle UAZ-filmpjes op zijn YouTube-kanaal.

UAZ Bukhanka Aanmodderaars-meeting in Leende
Op 19 en 20 september 2020 vond de allereerste Aanmodderaars-meeting plaats in het Brabantse Leende. Met 18 Bukhanka’s door de bossen, over zand en andere offroad paden. We kwamen vast te zitten in het zand, troffen de Amerikanen. We lagen onder elkaars bussen, dronken wodka en vertelden verhalen bij het kampvuur.

UAZ Bukhanka Aanmodderaars-meeting in Fürstenau
Tijdens onze Aanmodderaars-meeting in het Duitse Fürsten Forest pushten we onze Bukhanka’s nog een stapje verder. Ons enthousiasme zorgde voor een vleugje overmoedigheid hier en daar. We reden ons vast in plassen en modderpoelen. En nee…. niet elk interieur bleef droog.

De roadtrip van Chris & Rick
UAZ Bukhanka Aanmodderaars-oprichters Chris en Rick vertrokken eind 2019 met hun UAZ Bukhanka naar Marokko, de Westelijke Sahara, Portugal en Spanje voor een reis van vier maanden. Bijna 15.000 kilometer legden ze af en in hun roadtrip-video staat de Bukhanka natuurlijk centraal.

Autovisie test de UAZ Bukhanka
Hoe stuurt de Russische UAZ Bukhanka met zijn vierwielaandrijving op ons beschaafde Nederlandse wegdek? Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma ging op avontuur met deze oerbus die bijna onveranderd is sinds de jaren zestig.

Met de Bukhanka door Georgië
Dit stel huurde een UAZ Bukhanka en maakte een onvergetelijke roadtrip door het ongerepte Georgië. De video die ze ervan maakten oogt behoorlijk professioneel en bevat mooie droneshots van de UAZ.